Hoeveel verdient een Systeembeheerder (ICT)?

ICT systeembeheerders zijn onmisbaar voor praktisch iedere organisatie. Ze passen upgrades en updates aan en zorgen dat IT-infrastructuren goed werken. In deze rol is veel kennis vereist over netwerk-, server- en computersystemen om mee te denken over verbeteringen bij dagelijkse werkzaamheden van collega’s. 

Als Systeembeheerder ben je dagelijks bezig met het monitoren van vertrouwelijke gegevens en netwerkverkeer. In elke sector kan je aan de slag als Systeembeheerder! In vacatures voor deze functie wordt vaak gevraagd om een mbo ICT beheerder niveau 4 opleiding, hbo netwerk- en systeembeheer of hbo-ICT. Daarnaast kunnen werkgevers om bepaalde certificaten vragen voor relevante softwaretoepassingen. Dit zijn veelgevraagde certificaten:

  • Microsoft Certified System Administrator of MCSA
  • Cisco Certified Network Associate (CCNA) en Cisco Certified Network Professional (CCNP)
  • Oracle Solaris 11 System Administration
  • Red Hat Certified System Administrator (RHCSA)

Wat verdien je als Systeembeheerder?

Tijdens het starten van je carrière als Systeembeheerder, ontvang je meestal een aanvangssalaris tussen de €2.046 en €2.579 per maand. Na een aantal jaar werkervaring kan dit oplopen tot ruim €4000. Afhankelijk van een opleiding en aanvullende cursussen wordt het salaris dus bepaald.