Alles wat je moet weten over een Servicedesk Medewerker

Werken als Servicedesk Medewerker, welke eigenschappen bezit je dan en nog belangrijker, welke taken voer je dan uit?

Stel je voor, er zijn problemen met ICT binnen je organisatie. In veel organisaties valt een groot deel van het werk dan helemaal stil! Medewerkers met vragen of problemen kunnen dan aankloppen bij een Servicedesk Medewerker, ook wel een Helpdeskmedewerker of Support Medewerker genoemd. Zij zorgen ervoor dat alle problemen of vragen rondom ICT zo snel mogelijk worden opgelost. Zo hoeft het werk niet stil te vallen en kunnen medewerkers snel weer door met hun werk!

De Servicedesk Medewerker is het eerste aanspreekpunt bij hard- en software problemen. Denk hierbij aan klachten per telefoon of e-mail afhandelen waar mogelijk. Als hierbij specifieke skills nodig zijn om een probleem op te lossen dan wordt het probleem doorgezet naar een collega of externe specialist. Daarnaast is een Servicedesk Medewerker actief bezig om problemen op voorhand te signaleren en deze te verbeteren of helemaal op te lossen. Op deze manier draagt de Servicedesk Medewerker bij aan het verbeteren van werkinstructies, (technische) handleidingen, kwaliteit van ICT binnen de organisatie en het verbeteren van de algehele serviceverlening en efficiëntie.

Dit zijn de belangrijkste competenties en vaardigheden voor een Servicedesk Medewerker: 

  • Kennis en interesse in ICT
  • Zelfstandig, maar ook in teamverband werken
  • Doelgericht werken
  • Kritisch, secuur en proactief te werk gaan

Heb jij interesse om als Servicedesk Medewerker of Helpdeskmedewerker aan de slag te gaan? Bekijk dan hier onze vacatures of er iets tussen zit dat bij je past!