De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Aanrader: werken in Hardinxveld

19 april 2024
Lize Heijstek

Als je al eens eerder op onze website hebt gekeken of gesolliciteerd, zie je regelmatig vacatures staan waar de plaats Hardinxveld Giessendam staat aangegeven. Een plaats waar je wellicht wel eens van hebt gehoord, of juist helemaal niet. Naast dat een grote klant van Bytes Recruitment zich in Hardinxveld te vinden is, hebben wij er ook nog is een prachtig mooi kantoor staan. Twijfel je nog of je werkomgeving bij je past? dat doe je naast het lezen van dit artikel echt niet meer!

Historie van Hardinxveld-Giessendam

Herken je dit? Wanneer je een oud kasteel bezoekt, lijkt het op het eerste gezicht misschien niet zo boeiend. Maar zodra een gids begint te vertellen, verandert je blik en bewonder je plotseling de oude reünie. Wanneer je meer te weten komt over het juweeltje dat voor je ligt, begint het uiteindelijk te stralen.

Het prachtige Hardinxveld behoort tot één van de oudste dorpen van de gehele Alblasserwaard.  Zo weten ze dat er1105 een pastor aanwezig was in het dorp, dat het dorp vele oorlogen heeft moeten doorstaan en dat er vele jaren geleden al mensen actief waren in dit gebied. Zo is er in Hardinxveld het oudste skelet van Nederland gevonden, een vrouw die ruim 7500 geleden hier geleefd moet hebben. Dit skelet kan je bewonderen in het Rijsmuseum van Oudheden in Leiden. Meer over de historie van Hardinxveld kun je bewonderen in het plaatselijke museum: De Koperen Knop.

Wat te doen in Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld ligt langs de rivier de Merwede, hier kan je prachtig wandelen. Zo zie je de strandjes, waar in de zomer vele mensen bij elkaar komen. Ook kan je genieten van de bloemen en planten die er langs de rivier te vinden zijn. Ideaal om in je pauze lekker naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht.

Wist je dat Hardinxveld ook een leuk, authentieke winkelstraat heeft. Door de smalle steegjes kom je bij de supermarkten, boetiekjes en eetgelegenheden. De panden zijn historisch en daarnaast kan je bijvoorbeeld een lekker drankje gaan drinken bij Deelcafé De Buurman! Bij dit café zijn de prijzen klein en de opbrengst groot. Zo is het een 100% non-profit café, waar 50% van elk bakkie pleur naar maatschappelijke projecten gaat. Een ontzettend mooi initiatief en ook nog is lekkere koffie!

Wil je in je weekend ook nog even naar dit mooie dorp? Op zaterdagmorgen is er markt in Hardinxveld. Deze markt zit naast de sporthal Wielewaal. Je kunt hier genieten van een heerlijk visje, kleurrijke bloemen, versgebakken koeken en overheerlijk brood.

Merwedegijzelaars

In Hardinxveld zie je diverse monumenten die verwijzen naar de Merwedegijzelaars. De Merwedegijzelaars was een grote groep jonge mannen tussen de 18 en 26 jaar die zijn opgepakt bij de razzia op 16 mei 1944. De verschrikkelijke razzia die op die dag bij de Merwede werd uitgevoerd was een vergeldingsactie voor een aanslag die het verzet destijds had uitgevoerd op een groep landwachters. De honderden mannen die zijn opgepakt kwamen voornamelijk uit Giessendam, Sliedrecht, Hardinxveld en Werkendam. De mannen zijn opgepakt en vervoerd naar een kamp in Amersfoort, uiteindelijk zijn vele van hen op transport gezet naar Duitsland. Meer dan 25 Merwedegijzelaars zijn overleden in Duitsland, daarnaast zijn er ook nog tijdens het transport mensen omgekomen.

Werken in Hardinxveld Giessendam

Hardinxveld Giessendam bevindt zich niet alleen op een historische locatie, omringd door divers natuur en gastvrije bewoners, maar het ligt ook gunstig tussen de bruisende steden Gorinchem en Dordrecht. Bovendien biedt de nabijheid van de A15 een snelle verbinding naar huis.

De plaats kent een bloeiende werkgelegenheid, met een groot industriegebied dat verschillende kantoren herbergt en een overvloed aan mogelijkheden voor werk op de rivier voor schepen, dankzij de ligging van Hardinxveld aan de waterkant.

Dus solliciteren maar?

Kom je werken in Hardinxveld? Ben je overtuigd? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Hardinxveld om te genieten van het mooie uitzicht en te vertellen wat je zoekt. Ga naar de vacatures, vul als locatie Hardinxveld Giessendam in en wie weet spreken we elkaar snel.

Opslaan

Gerelateerde artikelen

17 mei: Werelddag van de IT

Op 17 mei vieren we de Werelddag van de IT, een dag toegewijd aan telecommunicatie en de informatiemaatschappij. Ik type dit nu op mijn laptop, wat wordt geprojecteerd op twee schermen. Straks heb ik een kennismaking met een nieuwe kandidaat via Teams en vanmiddag een telefonische afspraak met een klant. Een eeuw geleden zag dat […]

Lees artikel

Ben ik een goede ICT-consultant?

Misschien vraag je je het jezelf wel eens af: ben ik een goede ICT-consultant. In de wereld van informatietechnologie zijn er heel veel soorten consultants met diverse specialiteiten. Als consultant combineer je de juiste vaardigheden met jouw technische kennis over de ICT. Bedrijven vertrouwen op deze experts om hen te begeleiden als ze stappen moeten […]

Lees artikel

Top 5 meest gevraagde ICT functies

Studeer je ICT of zit je te twijfelen of je een Informaticagerichte studie wilt gaan volgen? Logisch dat je je dan afvraagt of er vraag naar is in de markt, en zo ja, in wat voor richtingen moet jij je dan ontwikkelen? In dit artikel leggen we je graag uit wat de meest gevraagde functies […]

Lees artikel