De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Alle junior ICT’ers opgelet!

19 januari 2024
Lize Heijstek

Voor junior ICT’ers kan het lastig zijn om de juiste baan te vinden. Gelukkig zijn er enkele handige trucs die je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Deze tips helpen je CV te optimaliseren, je interesses te verbreden en zorgen ervoor dat je sollicitatiegesprek soepel verloopt.

Oriëntatiefase

Als je nog bezig bent met het verkennen van het vakgebied waarin je wilt werken, is het essentieel om na te denken over je interesses. Word je enthousiast van werken met programmeertalen zoals C#, .NET of Angular? Los je graag problemen op, of haal je voldoening uit het contact met klanten? Zodra je duidelijk hebt waar je passie ligt, kun je beginnen met solliciteren. Een goed geschreven motivatiebrief kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

Motivatiebrief

In je motivatiebrief kun je uitleggen waarom je gesolliciteerd hebt, waar je enthousiast van wordt en hoe je je toekomst in deze functie voorstelt. Door je motivatiebrief netjes op te bouwen met alinea’s, kan een recruiter er gemakkelijk doorheen navigeren. Hier kun je persoonlijke details delen die niet op je CV staan.

Specialiseren kun je leren

Het opdoen van extra kennis op specifieke vakgebieden kan je onderscheiden. Naast de brede kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie, is het waardevol als je jezelf hebt gespecialiseerd. Denk aan verdieping in het ERP-systeem van Microsoft Dynamics Navision, Microsoft 365, programmeren met low code of CRM-oplossingen. Ook het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, zoals sterke communicatie, kan een groot verschil maken.

Afspraak is afspraak

Toon betrokkenheid door stipt op afspraken te verschijnen. Punctualiteit geeft aan dat je de afspraak serieus neemt, wat de kans vergroot om als serieuze kandidaat te worden gezien. Verwacht ook de vraag om jezelf voor te stellen. Bereid dit goed voor door helder te communiceren waarom jij waardevol bent. Zo ga je een stuk ontspannener het gesprek tegemoet.

Een extern recruitmentbureau

Misschien ben je er al mee bekend, maar wist je dat recruitmentbureaus een waardevolle rol kunnen spelen in het bevorderen van je carrière? Het voordeel is dat ze vaak uitgebreide contacten hebben met diverse bedrijven. Hierdoor is de kans groter dat ze bij een van die bedrijven op zoek zijn naar iemand met jouw specifieke profiel, in vergelijking met wanneer je rechtstreeks bij één bedrijf solliciteert.

Bij Bytes zetten we ons in voor het creëren van duurzame arbeidskansen, waarbij we streven naar posities waar je niet alleen wordt aangenomen maar waar je ook voor een lange tijd wilt werken. Onze focus ligt op het vinden van een baan die naadloos aansluit bij jouw capaciteiten, ambities en interesses. Door samen te werken met een recruitmentbureau zoals het onze, vergroot je niet alleen de kans om een geschikte functie te vinden, maar profiteer je ook van begeleiding en expertise die specifiek gericht is op het matchen van jouw vaardigheden met de behoeften van werkgevers.

Op zoek naar een toffe ICT-baan?

Op onze website vind je diverse vacatures in verschillende vakgebieden. Voor vragen kun je contact opnemen met Walter Leenheer op +31 6 10 03 10 75. Ontdek jouw volgende uitdaging in de wereld van ICT!

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Zorg en ICT, beide onmisbaar!

We kunnen niet zonder de zorg en de zorg kan niet zonder ICT. De laatste jaren zijn steeds meer zaken geautomatiseerd en efficiënter gemaakt. Zo hoef je als zorgmedewerker niet elke handeling meer op papier te noteren. Je kan bijvoorbeeld met één knop de medicatie bestellen bij de juiste apotheek.  Dit alles en nog veel […]

Lees artikel

Zo voer je het beste sollicitatiegesprek!

Nadat het eerste contact met de kandidaat is gelegd en wij deze aanbevelen, voert het bedrijf zelf het sollicitatiegesprek. Jullie zijn immers het beste op de hoogte van de functievereisten, de bedrijfscultuur en kunnen waarschijnlijk direct na het gesprek beoordelen of de kandidaat geschikt is voor de organisatie. Maar hoe voer je nu een effectief […]

Lees artikel

Recruitment marketing, wat is dat?

Sinds de oprichting van Bytes, is recruitment marketing een onderwerp geweest waar we het vaak over hebben. Zeker binnen de IT-recruitmentbranche, geloven wij in de kracht van marketing. Waarom we hier zo sterk in geloven? Tegenwoordig ligt er enorme kracht in het creatief benaderen van IT-professionals. De vraag naar IT’ers groeit geleidelijk, terwijl het aanbod […]

Lees artikel