De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Alles wat je moet weten over Python!

22 maart 2024
Lize Heijstek

In de jaren ’90 ontwikkelde Guido van Rossum een taal die is uitgegroeid tot één van de grootste, invloedrijke programmeertaal in de hele wereld. Misschien klinkt de naam Guido al Nederlands in je oren, het is dan ook een grote trots dat deze Nederlander één wereldwijde taal heeft ontworpen, namelijk Python.

Guido van Rossum

Guido werd geboren in 1956 in Den Haag. Op zijn 33e ontwierp hij de nu bekende programmeertaal Python. Guido heeft meegewerkt aan de taal ABC en Zope. Om zo’n topper van een informaticus te worden, heeft hij zijn masterdiploma in Wiskunde en Computerwetenschappen behaald en is hij daarna hard gaan werken. Van 2005 tot 2012 heeft Guido gewerkt bij Google, waar Python één van de meest gebruikte programmeertalen is. Momenteel werkt hij bij Microsoft. Hoewel hij heeft is opgegroeid en heeft gestudeerd in Nederland, is Amerika momenteel zijn thuisbasis. Hij woont samen met zijn vrouw en zoon in het zonnige Californië.

Oorsprong Python

De taal Python is gebaseerd op de inzichten van professor Lambert Meertens, die de taal ABC heeft ontworpen. De taal ABC wordt verder ontwikkeld door een enthousiaste groep developers. Python is een vrije software, wat inhoudt dat gebruikers de software mogen bestuderen, wijzigen en opnieuw mogen verspreiden. De naam Python is gebaseerd op een Brits komisch-satirisch sketchprogramma; Monty Python’s Flying Circus. Dat was tevens het favoriete tv-programma van Van Rossum.

Kenmerken van Python

Python is een programmeertaal ontwikkeld met als uitgangspunt om gemakkelijk te lezen en dat iedereen de taal gemakkelijk kon gebruiken. Daarnaast biedt het diverse mogelijkheden voor allerlei programmeerprojecten. Het is een gemakkelijke taal om te leren en te begrijpen. Python is gratis beschikbaar voor download en wordt geleverd met talrijke packages die direct kunnen worden gebruikt. Dit stelt je in staat om snel en moeiteloos iets te ontwikkelen waar je trots op kunt zijn.

Wist je dat?

Vrijwel alle bekende technologische bedrijven gebruiken Python. Zo kan je er ook ontzettend veel mee doen: webapplicaties ontwikkelen, teksten verwerken, afbeeldingen en getallen aanpassen, wiskunde vergelijkingen oplossen en je kan er zelfs games er mee ontwerpen.

Ook grote bedrijven, zoals Instagram, Uber en Spotify werken met Python. Zo helpt Python Uber met het berekenen en voorspellen van aankomsttijden en het matchen van de snelste chauffeur met een geschikte klant.

Hoe kan ik het beste werken met Python?

Er zijn diverse boeken die je meer kennis verschaffen over Python, maar dat gaat wellicht snel vervelen. Daarnaast zijn er diverse Webinars die je verder helpen om er zo goed mogelijk mee te werken.

Meer informatie van Python? Dit artikel geeft je de juiste informatie.

Ben jij een echte Python fan? En werk je het liefst heel de dag door aan de meest innovatieve verbeteringen in applicaties? Solliciteer en wie weet zit je binnenkort bij je nieuwe baan.

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Aanrader: werken in Hardinxveld

Als je al eens eerder op onze website hebt gekeken of gesolliciteerd, zie je regelmatig vacatures staan waar de plaats Hardinxveld Giessendam staat aangegeven. Een plaats waar je wellicht wel eens van hebt gehoord, of juist helemaal niet. Naast dat een grote klant van Bytes Recruitment zich in Hardinxveld te vinden is, hebben wij er […]

Lees artikel

Tips voor jouw arbeidsvoorwaardengesprek

Na het kennismakingsgesprek en je bezoek aan het bedrijf, blijft je enthousiasme groot! De volgende middag ontvang je een telefoontje waarin wordt medegedeeld dat je uitgenodigd wordt voor een vervolggesprek. Het bedrijf is zeer enthousiast en wil graag met je praten over de arbeidsvoorwaarden. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws, maar hoe pak je dit het […]

Lees artikel

Zo blijf je fit op kantoor!

Terwijl je op je bureaustoel zit, laat je je blik naar buiten dwalen. De zonnestralen strelen je gezicht en doen je even knipperen tegen het felle licht. Door het raam zie je iemand voorbij rennen. Normaal gesproken trok hardlopen niet echt je aandacht, maar nu, terwijl je hier op kantoor zit, voel je toch een […]

Lees artikel