De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Gemakkelijker solliciteren? Dat doe je zo!

13 december 2023
Lize Heijstek

In de dynamische wereld van recruitment is Chat GPT het hulpmiddel in het verbeteren van jouw kansen op de arbeidsmarkt. Het gebruik van Chat GPT biedt diverse voordelen, zoals het opstellen van een overtuigende motivatiebrief, het vormgeven van je cv en het controleren van je teksten. De eerste indruk als kandidaat is van cruciaal belang. Vooral als taal niet jouw sterkste punt is, kan Chat GPT punten voor je scoren! Het is essentieel om Chat GPT op een slimme manier in te zetten. Hoe je dit het beste doet, leggen we graag in dit artikel uit!

Schrijf een overtuigende en passende motivatiebrief met behulp van Chat GPT!

Heb je geen idee hoe je een goede motivatiebrief schrijft? Chat GPT kan je ontzettend erg helpen. Door de opdracht zo specifiek mogelijk te maken, door bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden te noemen, maak je de motivatiebrief persoonlijker. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de link naar de vacature te delen in de chat, zodat de gegenereerde tekst past bij de betreffende functie.

Kan je mijn tekst herlezen en mijn fouten verbeteren? 

Vraag Chat GPT om fouten in de tekst aan te wijzen en suggesties te geven om je cv of motivatiebrief nog sterker te maken. Je kunt er ook voor kiezen om gerichtere vragen te stellen om je brief te optimaliseren. Vraag bijvoorbeeld wat je het beste kan vertellen in de eerste alinea of hoe je de opbouw van je tekst kan verbeteren.

Een goede voorbereiding is het halve werk  

Voel je je zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek? Vraag Chat GPT om hulp bij vragen waar jij onzeker over bent. Zo kan je als vraag stellen: “Wat kan ik het beste antwoorden op de vraag over mijn zwakke punten?”

Een belangrijke tip als je Chat GPT gebruikt

Een belangrijke tip bij het gebruik van Chat GPT is om altijd je gegenereerde tekst zorgvuldig na te lezen, aan te passen waar nodig en pas daarna te versturen. Hoewel het een handig hulpmiddel is, maakt ook Chat GPT wel eens fouten.

Ben jij op zoek naar een vacature die jouw hart sneller doet kloppen? Neem een kijkje op onze website voor beschikbare vacatures. Zit jouw ideale functie er niet tussen? Upload dan je cv; wellicht kunnen we de perfecte match voor je vinden!

Opslaan

Gerelateerde artikelen

De kunst van een goede salarisindicatie

Een veel besproken onderwerp, tenminste laten we eerlijk zijn dat salaris dat is een dingetje. Want als je een IT-er bent dan wil je het beste uit de kan halen, maar dat beste uit de kan voor jou valt niet altijd goed in de aarde bij de werkgever. En laten we eerlijk zijn, het is […]

Lees artikel

17 mei: Werelddag van de IT

Op 17 mei vieren we de Werelddag van de IT, een dag toegewijd aan telecommunicatie en de informatiemaatschappij. Ik type dit nu op mijn laptop, wat wordt geprojecteerd op twee schermen. Straks heb ik een kennismaking met een nieuwe kandidaat via Teams en vanmiddag een telefonische afspraak met een klant. Een eeuw geleden zag dat […]

Lees artikel

Ben ik een goede ICT-consultant?

Misschien vraag je je het jezelf wel eens af: ben ik een goede ICT-consultant. In de wereld van informatietechnologie zijn er heel veel soorten consultants met diverse specialiteiten. Als consultant combineer je de juiste vaardigheden met jouw technische kennis over de ICT. Bedrijven vertrouwen op deze experts om hen te begeleiden als ze stappen moeten […]

Lees artikel