De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

De voordelen van Power BI

18 maart 2024
Lize Heijstek

Als organisatie genereer je dagelijks grote hoeveelheden gegevens. Gegevens die essentieel zijn om bij te houden, als je als bedrijf wilt groeien en strategische keuzes wilt maken. Wat dat betekent? Door de gegevens van je bedrijf inzichtelijk te hebben, kan je strategische beslissingen maken, die zijn gebaseerd op betrouwbare, persoonlijke gegevens. Om deze gegevens inzichtelijk te maken, kan je Power BI gebruiken!

Wat is Power BI?

Power BI (Business Intelligence) is één van de vele programma’s van Microsoft. Door dit programma zijn gegevens gemakkelijk te verkennen, te analyseren en je kan het gemakkelijk delen met anderen. Door de juiste informatie weet je precies hoe het met je bedrijf gaat. Power Bi is speciaal ontworpen om gegevens om te zetten in inzichten die tot actie kunnen leiden. De stappen en keuzes die je vervolgens maakt, leidt tot meer succes. Aangezien het gebaseerd is op alle informatie van jouw bedrijf en wat er in het verleden is gedaan. Deze gegevens worden verzameld uit databases, Cloud services, Excelbestanden en nog veel meer. Kortom, Power BI helpt om je bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Hoe zet ik Power BI in?

Werk jij in de detailhandel? Door Power BI te gebruiken kan je de voorraadgegevens goed analyseren. Hiermee kun je trends opsporen en voorkomen dat er tekorten zijn.

Werk jij bij een zorginstelling? Dan kan je met Power BI precies zien hoe je de juiste bezetting kan hebben tegenover de zorgbehoefte.

Werk je in de financiële dienstverlening? Dan kan Power BI jouw kredietrisico, marktrisico en operationeel risico analyseren. Zo kan je risico’s beter begrijpen, kwantificeren en beheren. Zo neem je proactief maatregelen!

Alle voordelen van Power BI

  • Gebruiksvriendelijkheid, zonder diepgaande programmeerkennis kan je in een hand om draai grafieken en tabellen maken om inzicht te hebben in de gegevens van het bedrijf.
  • Uit diverse bestanden kan Power BI gegevens halen. Zo kan je gemakkelijk ‘oude’ gegevens in Power BI te zetten. Dat maakt de overgang van gegevensbeheer ontzettend gemakkelijk!
  • Visueel te gebruiken. Je kan diverse visuele elementen gebruiken, zoals grafieken, kaarten, trechters en nog veel meer. Dat maakt het maken van een presentatie voor managers of een directie, ontzettend gemakkelijk!
  • In het programma kan je gemakkelijk gegevens verkennen, filteren en analyseren afhankelijk van wat je te weten wilt komen. Zo zijn de opties eindeloos.
  • Ook kan je met de gegevens en functies bekijken wat er wordt voorspeld, welke trends eraan zitten te komen en waar je als organisatie op in moet spelen.
  • Aangezien Power BI een programma van Microsoft is kan je het gemakkelijk gebruiken in combinatie met Microsoft Azure-cloud. Zo kunnen teams eenvoudig gegevens delen, samenwerken aan rapporten en dashboards.
  • Power BI is niet alleen geschikt voor grote bedrijven, maar ook voor kleine en startup bedrijven.
  • Nu zal je vast denken: al de gegevens in één programma, stel je voor dat het wordt gehackt? Power BI heeft diverse beveiligingsfuncties, zoals gegevensversleuteling, toegangscontrole en nalevingsmogelijkheden. Zo kan je als organisatie voldoen aan regelgevingsvereisten en privacy van gevoelige informatie.
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding, in tegenstelling tot vele andere business intelligence-oplossingen. Zo kan je met lage kosten en onderhoud, goed inzicht hebben in veel data.

Dit moeten we doen, maar wie kan ons hiermee helpen?

Vaak hebben bedrijfskundige en IT opgeleide mensen brede kennis van Power BI. Laat dat net onze doelgroep zijn! Samen kijken we graag met je mee en maken we inzichtelijk wat voor profiel je zoekt en hoe wij je daar mee kunnen helpen. Neem je contact op met Walter Leenheer? Hij helpt je graag verder!

Opslaan

Gerelateerde artikelen

De kunst van een goede salarisindicatie

Een veel besproken onderwerp, tenminste laten we eerlijk zijn dat salaris dat is een dingetje. Want als je een IT-er bent dan wil je het beste uit de kan halen, maar dat beste uit de kan voor jou valt niet altijd goed in de aarde bij de werkgever. En laten we eerlijk zijn, het is […]

Lees artikel

17 mei: Werelddag van de IT

Op 17 mei vieren we de Werelddag van de IT, een dag toegewijd aan telecommunicatie en de informatiemaatschappij. Ik type dit nu op mijn laptop, wat wordt geprojecteerd op twee schermen. Straks heb ik een kennismaking met een nieuwe kandidaat via Teams en vanmiddag een telefonische afspraak met een klant. Een eeuw geleden zag dat […]

Lees artikel

Ben ik een goede ICT-consultant?

Misschien vraag je je het jezelf wel eens af: ben ik een goede ICT-consultant. In de wereld van informatietechnologie zijn er heel veel soorten consultants met diverse specialiteiten. Als consultant combineer je de juiste vaardigheden met jouw technische kennis over de ICT. Bedrijven vertrouwen op deze experts om hen te begeleiden als ze stappen moeten […]

Lees artikel