De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

IT-talent aantrekken, zo doe je dat!

29 januari 2024
Lize Heijstek

Een IT-professional kan de prestaties van je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Denk aan een developer die zorgt voor een professionele uitstraling van je website, een cyber security specialist die datalekken voorkomt, of een relatiebeheerder die jouw applicatie succesvol verkoopt. Of je nu actief bent in de zorgsector, software verkoopt of in de bouwsector opereert, overal zijn IT-professionals van essentieel belang. Het aantrekken en behouden van de juiste IT-professionals vereist zorgvuldige overweging van de arbeidsvoorwaarden, die een cruciale rol kunnen spelen bij het aantrekken van écht IT-talent.

Een functieomschrijving waar je U tegen zegt

Een doeltreffende functieomschrijving opstellen is geen eenvoudige opgave. Bij het schrijven van een vacature tekst is het doel om de essentie van het verhaal vast te leggen, enthousiasme over te brengen en IT-professionals aan te moedigen bij jouw bedrijf te solliciteren. Door de functiebeschrijving actief en beeldend te schrijven, kan je doelgroep nog meer overtuigen. Door de doelgroep al een voorstelling te geven van hun mogelijke rol binnen het bedrijf, kan vertrouwen worden opgebouwd.

“It’s about the money, money, money”

Naast de functie is het salaris een cruciaal aspect om de interesse van IT-professionals te wekken. Het bekijken van vergelijkbare vacatures en het aanbieden van een concurrerend salaris voorkomt dat potentiële kandidaten meteen afhaken. Verschillende tools kunnen worden gebruikt om inzicht te krijgen in een marktconform salaris. Het is vaak verstandig om een indicatie te geven, bijvoorbeeld tussen €4.500 en €6.500, afhankelijk van kennis en ervaring.

Een tekstuele rondleiding in je bedrijf

Geef een inkijkje in je bedrijf, waarom het aantrekkelijk is om daar te werken en wat het team kenmerkt. De werksfeer is een topprioriteit voor de meeste IT-professionals, dus benadruk wat het bedrijf doet om deze te bevorderen, zoals georganiseerde lunches, personeelsuitjes en ruim 25 vakantiedagen.

Extra details

Om de vacature nog aantrekkelijker te maken, kunnen diverse extra’s worden toegevoegd. Denk hierbij aan een goede reiskostenvergoeding, een bedrijfstelefoon en -laptop, eindejaarsuitkering, doorgroeimogelijkheden en pensioenregeling. Vooral bij juniorprofielen is het benoemen van doorgroeimogelijkheden van groot belang. Het bieden van toekomstperspectief kan sterk bijdragen aan de aantrekkelijkheid van de functie.

Mogen wij je ontzorgen en adviseren?

Naast het opstellen van de vacature is het werven van geschikte kandidaten een tijdrovende taak. Wij begrijpen de inspanning die hiermee gepaard gaat en met onze expertise nemen we dit graag uit handen. Laten we eens afspreken voor een kop koffie om verder te praten?

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Zorg en ICT, beide onmisbaar!

We kunnen niet zonder de zorg en de zorg kan niet zonder ICT. De laatste jaren zijn steeds meer zaken geautomatiseerd en efficiënter gemaakt. Zo hoef je als zorgmedewerker niet elke handeling meer op papier te noteren. Je kan bijvoorbeeld met één knop de medicatie bestellen bij de juiste apotheek.  Dit alles en nog veel […]

Lees artikel

Zo voer je het beste sollicitatiegesprek!

Nadat het eerste contact met de kandidaat is gelegd en wij deze aanbevelen, voert het bedrijf zelf het sollicitatiegesprek. Jullie zijn immers het beste op de hoogte van de functievereisten, de bedrijfscultuur en kunnen waarschijnlijk direct na het gesprek beoordelen of de kandidaat geschikt is voor de organisatie. Maar hoe voer je nu een effectief […]

Lees artikel

Recruitment marketing, wat is dat?

Sinds de oprichting van Bytes, is recruitment marketing een onderwerp geweest waar we het vaak over hebben. Zeker binnen de IT-recruitmentbranche, geloven wij in de kracht van marketing. Waarom we hier zo sterk in geloven? Tegenwoordig ligt er enorme kracht in het creatief benaderen van IT-professionals. De vraag naar IT’ers groeit geleidelijk, terwijl het aanbod […]

Lees artikel