De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

IT-talent aantrekken, zo doe je dat!

29 januari 2024
Lize Heijstek

Een IT-professional kan de prestaties van je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Denk aan een developer die zorgt voor een professionele uitstraling van je website, een cyber security specialist die datalekken voorkomt, of een relatiebeheerder die jouw applicatie succesvol verkoopt. Of je nu actief bent in de zorgsector, software verkoopt of in de bouwsector opereert, overal zijn IT-professionals van essentieel belang. Het aantrekken en behouden van de juiste IT-professionals vereist zorgvuldige overweging van de arbeidsvoorwaarden, die een cruciale rol kunnen spelen bij het aantrekken van écht IT-talent.

Een functieomschrijving waar je U tegen zegt

Een doeltreffende functieomschrijving opstellen is geen eenvoudige opgave. Bij het schrijven van een vacature tekst is het doel om de essentie van het verhaal vast te leggen, enthousiasme over te brengen en IT-professionals aan te moedigen bij jouw bedrijf te solliciteren. Door de functiebeschrijving actief en beeldend te schrijven, kan je doelgroep nog meer overtuigen. Door de doelgroep al een voorstelling te geven van hun mogelijke rol binnen het bedrijf, kan vertrouwen worden opgebouwd.

“It’s about the money, money, money”

Naast de functie is het salaris een cruciaal aspect om de interesse van IT-professionals te wekken. Het bekijken van vergelijkbare vacatures en het aanbieden van een concurrerend salaris voorkomt dat potentiële kandidaten meteen afhaken. Verschillende tools kunnen worden gebruikt om inzicht te krijgen in een marktconform salaris. Het is vaak verstandig om een indicatie te geven, bijvoorbeeld tussen €4.500 en €6.500, afhankelijk van kennis en ervaring.

Een tekstuele rondleiding in je bedrijf

Geef een inkijkje in je bedrijf, waarom het aantrekkelijk is om daar te werken en wat het team kenmerkt. De werksfeer is een topprioriteit voor de meeste IT-professionals, dus benadruk wat het bedrijf doet om deze te bevorderen, zoals georganiseerde lunches, personeelsuitjes en ruim 25 vakantiedagen.

Extra details

Om de vacature nog aantrekkelijker te maken, kunnen diverse extra’s worden toegevoegd. Denk hierbij aan een goede reiskostenvergoeding, een bedrijfstelefoon en -laptop, eindejaarsuitkering, doorgroeimogelijkheden en pensioenregeling. Vooral bij juniorprofielen is het benoemen van doorgroeimogelijkheden van groot belang. Het bieden van toekomstperspectief kan sterk bijdragen aan de aantrekkelijkheid van de functie.

Mogen wij je ontzorgen en adviseren?

Naast het opstellen van de vacature is het werven van geschikte kandidaten een tijdrovende taak. Wij begrijpen de inspanning die hiermee gepaard gaat en met onze expertise nemen we dit graag uit handen. Laten we eens afspreken voor een kop koffie om verder te praten?

Opslaan

Gerelateerde artikelen

De kunst van een goede salarisindicatie

Een veel besproken onderwerp, tenminste laten we eerlijk zijn dat salaris dat is een dingetje. Want als je een IT-er bent dan wil je het beste uit de kan halen, maar dat beste uit de kan voor jou valt niet altijd goed in de aarde bij de werkgever. En laten we eerlijk zijn, het is […]

Lees artikel

17 mei: Werelddag van de IT

Op 17 mei vieren we de Werelddag van de IT, een dag toegewijd aan telecommunicatie en de informatiemaatschappij. Ik type dit nu op mijn laptop, wat wordt geprojecteerd op twee schermen. Straks heb ik een kennismaking met een nieuwe kandidaat via Teams en vanmiddag een telefonische afspraak met een klant. Een eeuw geleden zag dat […]

Lees artikel

Ben ik een goede ICT-consultant?

Misschien vraag je je het jezelf wel eens af: ben ik een goede ICT-consultant. In de wereld van informatietechnologie zijn er heel veel soorten consultants met diverse specialiteiten. Als consultant combineer je de juiste vaardigheden met jouw technische kennis over de ICT. Bedrijven vertrouwen op deze experts om hen te begeleiden als ze stappen moeten […]

Lees artikel