De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Slim je vrije dagen inzetten!

28 maart 2024
Lize Heijstek

Bij Bytes Recruitment genieten we dagelijks van ons werk, maar zelfs wij voelen af en toe de behoefte aan een welverdiende vakantie. Het is heerlijk om even tot rust te komen, het gezang van de vogels te horen en weer energie op te doen voor nieuwe en spannende samenwerkingen. Het is daarom heel gebruikelijk om je vakantiedagen slim te benutten, zodat je daarna weer vol energie aan de slag kunt gaan. In dit artikel delen we graag tips over hoe je het beste gebruik kunt maken van je vakantiedagen. Wist je bijvoorbeeld dat je met slechts 25 vakantiedagen maar liefst 48 vrije dagen kunt creëren? Ik neem je mee in hoe je je vrije dagen het beste kunt plannen.

In combinatie met de feestdagen

Door vakantiedagen te combineren met feestdagen kun je langer vrij zijn, met minder verbruikte vakantiedagen! Hoe doe je dat het beste? Bekijk je agenda om te zien welke dagen je al vrij hebt vanuit je bedrijf als vakantiedagen. Probeer vervolgens een vakantie te plannen rondom deze dagen, zoals tijdens Hemelvaart, Pinksteren, Pasen, Oud en Nieuw of Kerst.

Alle feestdagen op een rijtje!

  • Goede vrijdag: vrijdag 29 maart
  • Pasen: zondag 31 maart en maandag 1 april
  • Koningsdag: zaterdag 27 april (helaas)
  • Bevrijdingsdag: zondag 5 mei (helaas)
  • Hemelvaartsdag: donderdag 9 mei
  • Pinksteren: zondag 19 en maandag 20 mei
  • Kerstmis: woensdag 25 en donderdag 26 december

Hoe pak je dit het beste aan?

Het is verstandig om dit ruim van tevoren aan te geven bij je leidinggevende, zodat je collega’s en eventuele klanten rekening kunnen houden met verminderde aanwezigheid. Door zorgvuldig en slim vooruit te plannen, krijg je een duidelijk overzicht van je vrije dagen en hoe je deze het beste kunt benutten.

Als je leidinggevende akkoord is gegaan, is het tijd om je vrije dagen goed te plannen. Naast het belang van rust is het natuurlijk ook belangrijk om volop te genieten van je vrije tijd. Als je vrij bent tussen oktober en maart, is dit bijvoorbeeld de perfecte periode om naar Zuid-Afrika te gaan. Als je vrij bent tijdens Kerst en Oud en Nieuw, waarom vier je dan niet Kerst samen met de kangoeroes in Australië? En als je vrij bent tijdens Pasen, Hemelvaart of Pinksteren, dan kun je genieten van extra zon in Egypte of op de Griekse eilanden.

Weet jij al wanneer je vrij neemt? Geniet optimaal van je vakantie, zonder dat het ten koste gaat van je kostbare vakantiedagen. Dus ga ervoor, maak die plannen en geniet van je welverdiende rust!

Voor die lange weekenden met Pasen en Pinksteren toch een stedentripje plannen? Kijk dan vooral op de website van de ANWB voor de leukste stedentrips!

Meer lezen over IT, recruitment of Bytes? Klik hier!

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Aanrader: werken in Hardinxveld

Als je al eens eerder op onze website hebt gekeken of gesolliciteerd, zie je regelmatig vacatures staan waar de plaats Hardinxveld Giessendam staat aangegeven. Een plaats waar je wellicht wel eens van hebt gehoord, of juist helemaal niet. Naast dat een grote klant van Bytes Recruitment zich in Hardinxveld te vinden is, hebben wij er […]

Lees artikel

Tips voor jouw arbeidsvoorwaardengesprek

Na het kennismakingsgesprek en je bezoek aan het bedrijf, blijft je enthousiasme groot! De volgende middag ontvang je een telefoontje waarin wordt medegedeeld dat je uitgenodigd wordt voor een vervolggesprek. Het bedrijf is zeer enthousiast en wil graag met je praten over de arbeidsvoorwaarden. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws, maar hoe pak je dit het […]

Lees artikel

Zo blijf je fit op kantoor!

Terwijl je op je bureaustoel zit, laat je je blik naar buiten dwalen. De zonnestralen strelen je gezicht en doen je even knipperen tegen het felle licht. Door het raam zie je iemand voorbij rennen. Normaal gesproken trok hardlopen niet echt je aandacht, maar nu, terwijl je hier op kantoor zit, voel je toch een […]

Lees artikel