De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Van loondienst naar zzp’er: hoe Bytes Robin hielp tijdens dit traject.

15 november 2023
Walter Leenheer

Na ruim 12 jaar werkervaring in de IT te hebben opgedaan in loondienst, heeft Robin van den Haak onlangs de stap gezet naar het ondernemerschap als zzp’er. “Het verlaten van een bedrijf waar je een goede band mee hebt, is toch een grote stap, vooral als je zzp’er wordt,” aldus Robin. Dankzij zijn jarenlange ervaring in verschillende functies heeft Robin veel kennis van de IT-markt. Het feit dat hij onafhankelijk kan opereren en klanten/opdrachtgevers kan adviseren, was doorslaggevend voor zijn besluit om zzp’er te worden.

Nadat Robin zijn laatste werkgever had verlaten, werd hij benaderd door Walter via LinkedIn. “Het was persoonlijk en toegankelijk. Geen standaardbericht van een recruiter, maar echt gericht op mij als persoon.” Na de eerste kennismaking met Walter en Bytes voelde Robin meteen een klik!

“Waar ik trots op ben, is dat ik de onzekere stap heb genomen om van loondienst naar zzp te gaan. Vertelt Robin “Tot nu toe bevalt het me heel goed en heb ik er geen spijt van.” Wat vind je het mooiste aan je werk? “Het mooie van het zzp’er zijn is dat je wordt ingehuurd vanwege je kennis en vaardigheden, en dat je expertise dus wordt gewaardeerd.” Robin heeft voldoende kennis en expertise opgebouwd gedurende de 12 jaar dat hij bij verschillende werkgevers in dienst was, waarbij hij verschillende rollen vervulde, waaronder supportmedewerker, teamleider, IT-engineer en ICT-adviseur.

“Het prettige aan het contact met Bytes is dat je een vast contactpersoon hebt. Dit zorgt voor persoonlijke en duidelijke communicatie. Bytes is goed bereikbaar en neemt zowel het werk als mij als persoon serieus!”

Toen hem werd gevraagd waar hij zichzelf over 5 jaar ziet, gaf Robin aan dat dit een moeilijke vraag is. “De IT-sector ontwikkelt zich voortdurend, en als zzp’er weet je nooit wat je volgende opdracht zal zijn. Je kunt je specialiseren in verschillende nichegebieden, elk met zijn eigen uitdagingen en onderwerpen. Dat maakt het afwisselend en zorgt ervoor dat je altijd met nieuwe dingen bezig bent. Dat is tegelijkertijd ook het leuke van het zzp’er zijn! Ik laat me leiden door de toekomst en hoop nog vele klanten te kunnen helpen met mijn expertise.”

Heb je nog tips voor mensen die twijfelen om de stap naar zzp’er te zetten? “Absoluut! Ik herken het gevoel van twijfel maar al te goed. Waag de sprong in het diepe! In de IT-sector zul je niet zomaar zonder werk komen te zitten. Zorg er ook voor dat je je verzekeringen goed regelt, zoals aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het is ook belangrijk om een financiële buffer te hebben, vooral in het begin, maar je weet nooit wat de toekomst brengt, dus je kunt maar beter voorbereid zijn op alle mogelijke scenario’s. Als je twijfelt en vragen hebt over het werken als zzp’er, mag je me altijd een bericht sturen via LinkedIn.”

Robin mag ook het tweede half jaar van 2023 doorgaan als IT-projectleider bij zijn opdrachtgever, waar hij terecht is gekomen via Bytes. Veel succes in je werk, Robin!

Opslaan

Gerelateerde artikelen

De kunst van een goede salarisindicatie

Een veel besproken onderwerp, tenminste laten we eerlijk zijn dat salaris dat is een dingetje. Want als je een IT-er bent dan wil je het beste uit de kan halen, maar dat beste uit de kan voor jou valt niet altijd goed in de aarde bij de werkgever. En laten we eerlijk zijn, het is […]

Lees artikel

17 mei: Werelddag van de IT

Op 17 mei vieren we de Werelddag van de IT, een dag toegewijd aan telecommunicatie en de informatiemaatschappij. Ik type dit nu op mijn laptop, wat wordt geprojecteerd op twee schermen. Straks heb ik een kennismaking met een nieuwe kandidaat via Teams en vanmiddag een telefonische afspraak met een klant. Een eeuw geleden zag dat […]

Lees artikel

Ben ik een goede ICT-consultant?

Misschien vraag je je het jezelf wel eens af: ben ik een goede ICT-consultant. In de wereld van informatietechnologie zijn er heel veel soorten consultants met diverse specialiteiten. Als consultant combineer je de juiste vaardigheden met jouw technische kennis over de ICT. Bedrijven vertrouwen op deze experts om hen te begeleiden als ze stappen moeten […]

Lees artikel