De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wist je dit al van C#?

4 januari 2024
Lize Heijstek

Voor doorgewinterde IT-professionals is C# een bekend begrip; hoogstwaarschijnlijk heb je er zelfs ervaring mee. Deze programmeertaal is ontwikkeld door Microsoft. Het stelt je in staat diverse toepassingen te bouwen op het .NET Framework. C# wordt vaak toegepast in het bouwen van desktopapplicaties, webapplicaties, mobiele apps en andere soorten software. Hoe bekend je ook met C# bent, ik durf te wedden dat je een paar van deze weetjes nog niet wist. Lees je mee?

Oorsprong

C# is nog relatief jong, de oorsprong ligt in het jaar 2000. Anders Hejlsberg, een Deense software engineer, ontwikkelde deze programmeertaal. Hij is hoofdarchitect van C#, TypeScript en J++.

De naam C#

Anno 1999 vormde Anders een team om deze nieuwe programmeertaal te bouwen, ze bedachten de naam COOL. Dat stond voor “C-like Object Oriented Language”. Deze naam werd het uiteindelijk niet, de taal werd veranderd naar C#. C# is niet gebaseerd op de naam COOL, maar op de muziektoon cis. Deze toon is in het Engels C#, wat je uitspreekt als “c sharp”.

Mascotte

C# had ooit een opvallende mascotte genaamd Andy, een eerbetoon aan de grondlegger Anders Hejlsberg. Deze speelse metgezel ontstond in 2000 en veroverde de harten van de gemeenschap. Helaas verdween Andy in 2004 en zullen we hem niet meer terug zien.

Open-source

In een baanbrekende stap in 2014 heeft Microsoft besloten de compiler en kern van C# open source te maken, bekend als “Roslyn”. Deze strategie opende de deur voor ontwikkelaars over de hele wereld om actief deel te nemen aan het verbeteren en uitbreiden van deze programmeertaal. Dit zorgde voor een brede gemeenschap van enthousiaste en betrokken bijdragers.

Doel van #C

C# is ontworpen als een gebruiksvriendelijke en moderne programmeertaal die veelzijdig is en geschikt voor diverse toepassingen. Hiermee kun je software ontwikkelen die zowel krachtig als betrouwbaar is, terwijl je als programmeur productief kunt werken. Met sterke type-controle, foutpreventie bij arrays en detectie van niet-geïnitialiseerde variabelen, biedt C# een betrouwbare basis voor het bouwen van diverse programma’s.

Ben jij zo’n topper in #C, dan kunnen we je goed gebruiken? Bekijk onze vacatures en neem contact op!

 

 

Opslaan

Gerelateerde artikelen

De kunst van een goede salarisindicatie

Een veel besproken onderwerp, tenminste laten we eerlijk zijn dat salaris dat is een dingetje. Want als je een IT-er bent dan wil je het beste uit de kan halen, maar dat beste uit de kan voor jou valt niet altijd goed in de aarde bij de werkgever. En laten we eerlijk zijn, het is […]

Lees artikel

17 mei: Werelddag van de IT

Op 17 mei vieren we de Werelddag van de IT, een dag toegewijd aan telecommunicatie en de informatiemaatschappij. Ik type dit nu op mijn laptop, wat wordt geprojecteerd op twee schermen. Straks heb ik een kennismaking met een nieuwe kandidaat via Teams en vanmiddag een telefonische afspraak met een klant. Een eeuw geleden zag dat […]

Lees artikel

Ben ik een goede ICT-consultant?

Misschien vraag je je het jezelf wel eens af: ben ik een goede ICT-consultant. In de wereld van informatietechnologie zijn er heel veel soorten consultants met diverse specialiteiten. Als consultant combineer je de juiste vaardigheden met jouw technische kennis over de ICT. Bedrijven vertrouwen op deze experts om hen te begeleiden als ze stappen moeten […]

Lees artikel