De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wist je dit al van C#?

4 januari 2024
Lize Heijstek

Voor doorgewinterde IT-professionals is C# een bekend begrip; hoogstwaarschijnlijk heb je er zelfs ervaring mee. Deze programmeertaal is ontwikkeld door Microsoft. Het stelt je in staat diverse toepassingen te bouwen op het .NET Framework. C# wordt vaak toegepast in het bouwen van desktopapplicaties, webapplicaties, mobiele apps en andere soorten software. Hoe bekend je ook met C# bent, ik durf te wedden dat je een paar van deze weetjes nog niet wist. Lees je mee?

Oorsprong

C# is nog relatief jong, de oorsprong ligt in het jaar 2000. Anders Hejlsberg, een Deense software engineer, ontwikkelde deze programmeertaal. Hij is hoofdarchitect van C#, TypeScript en J++.

De naam C#

Anno 1999 vormde Anders een team om deze nieuwe programmeertaal te bouwen, ze bedachten de naam COOL. Dat stond voor “C-like Object Oriented Language”. Deze naam werd het uiteindelijk niet, de taal werd veranderd naar C#. C# is niet gebaseerd op de naam COOL, maar op de muziektoon cis. Deze toon is in het Engels C#, wat je uitspreekt als “c sharp”.

Mascotte

C# had ooit een opvallende mascotte genaamd Andy, een eerbetoon aan de grondlegger Anders Hejlsberg. Deze speelse metgezel ontstond in 2000 en veroverde de harten van de gemeenschap. Helaas verdween Andy in 2004 en zullen we hem niet meer terug zien.

Open-source

In een baanbrekende stap in 2014 heeft Microsoft besloten de compiler en kern van C# open source te maken, bekend als “Roslyn”. Deze strategie opende de deur voor ontwikkelaars over de hele wereld om actief deel te nemen aan het verbeteren en uitbreiden van deze programmeertaal. Dit zorgde voor een brede gemeenschap van enthousiaste en betrokken bijdragers.

Doel van #C

C# is ontworpen als een gebruiksvriendelijke en moderne programmeertaal die veelzijdig is en geschikt voor diverse toepassingen. Hiermee kun je software ontwikkelen die zowel krachtig als betrouwbaar is, terwijl je als programmeur productief kunt werken. Met sterke type-controle, foutpreventie bij arrays en detectie van niet-geïnitialiseerde variabelen, biedt C# een betrouwbare basis voor het bouwen van diverse programma’s.

Ben jij zo’n topper in #C, dan kunnen we je goed gebruiken? Bekijk onze vacatures en neem contact op!

 

 

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Zorg en ICT, beide onmisbaar!

We kunnen niet zonder de zorg en de zorg kan niet zonder ICT. De laatste jaren zijn steeds meer zaken geautomatiseerd en efficiënter gemaakt. Zo hoef je als zorgmedewerker niet elke handeling meer op papier te noteren. Je kan bijvoorbeeld met één knop de medicatie bestellen bij de juiste apotheek.  Dit alles en nog veel […]

Lees artikel

Zo voer je het beste sollicitatiegesprek!

Nadat het eerste contact met de kandidaat is gelegd en wij deze aanbevelen, voert het bedrijf zelf het sollicitatiegesprek. Jullie zijn immers het beste op de hoogte van de functievereisten, de bedrijfscultuur en kunnen waarschijnlijk direct na het gesprek beoordelen of de kandidaat geschikt is voor de organisatie. Maar hoe voer je nu een effectief […]

Lees artikel

Recruitment marketing, wat is dat?

Sinds de oprichting van Bytes, is recruitment marketing een onderwerp geweest waar we het vaak over hebben. Zeker binnen de IT-recruitmentbranche, geloven wij in de kracht van marketing. Waarom we hier zo sterk in geloven? Tegenwoordig ligt er enorme kracht in het creatief benaderen van IT-professionals. De vraag naar IT’ers groeit geleidelijk, terwijl het aanbod […]

Lees artikel